INTERNETOWY POLSKI SŁOWNIK BIOGRAFICZNY INTERNETOWY POLSKI SŁOWNIK BIOGRAFICZNY INTERNETOWY POLSKI SŁOWNIK BIOGRAFICZNY
iPSB
  wyszukiwanie zaawansowane
 
  wyszukiwanie proste
 
Indeks aktywności dziennikarz | zmień
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
pokaż
1910-07-31 - 1989-05-23 | dokumentalista
> redaktor Polskiej Kroniki Filmowej > reżyser filmów dokumentalnych > profesor Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej w Łodzi > dziennikarz
 
1790 - 1855 | bibliograf
> dziennikarz
 
1878-09-27 - 1958-09-27 | przedsiębiorca prasowy
> dziennikarz > wydawca > redaktor naczelny IKC > emigrant
 
1831 - 1908 | powstaniec
> dziennikarz > historyk Wielkiej Emigracji
 
1871-11-12 - 1938 | dziennikarz
> wydawca > działacz emigracyjny
 
1831-01-09 - 1887-07-17 | dziennikarz
> konspirator > członek Rządu Narodowego w powstaniu styczniowym
 
Bolesław Prus
1847-08-30 - 1912-05-19 | powieściopisarz
> publicysta > dziennikarz > popularyzator wiedzy > działacz społeczny i oświatowy
 
1860-08-29 - 1931-02-13 | ksiądz rzymskokatolicki
> zmartwychwstaniec > działacz narodowy > dziennikarz > publicysta
 
1830 - 1869-05-05 | dziennikarz
> członek organizacji powstańczej
 
1919-05-20 - 2000-07-04 | pisarz
> eseista > dziennikarz > krytyk literacki > żołnierz
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
 
Mecenas
 
Uzywamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.